Κρεατόπιτα από την Αρκαδία

Για τη ζύμη

  • 1 αυγό
  • ½ φλ. του καφέ λάδι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. ρίγανη,
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  •  

Για τη γέμιση

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος,
  • 3 κρεμμύδια ξηρά, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. δυόσμος
  • 1 ½ φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 6 αυγά βρασμένα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη γίνει σχετικά σφιχτή. Τη σκεπάζουμε για να φουσκώσει, όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το αλατοπίπερο και σβήνουμε το μίγμα με δύο ποτήρια νερό. Αφού απορροφήσει εντελώς το ζουμί της η γέμιση και έχει μείνει μόνο με το λάδι, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τα βρασμένα αυγά σε 8 κομμάτια το καθένα, αφού προηγουμένως έχουν κρυώσει, τα προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Με τη μισή ζύμη ανοίγουμε το κάτω φύλλο, το οποίο στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να κρέμονται έξω. Ρίχνουμε τη γέμιση απλώνοντας ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό της ζύμης ανοιγμένο σε φύλλο, γυρνώντας τις άκρες που κρέμονται προς τα μέσα και πιέζοντας γύρω γύρω την πίτα με τα δόντια ενός πιρουνιού. Ψήνουμε την κρεατόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180°C για 45 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

 

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares